Cum ma joc World of Warcraft din Ubuntu linux

La cererea primului si singurul meu cititor fidel de pana acuma, o sa arat cum ma joc eu din cand in cand si foarte rar, World of Warcraft din sistemul de operare linux Ubuntu.

Conditie particulara: rulez pe acelasi calculator Ferestre 7 si Ubuntu. Jocul World of Warcraft este instalat pe partitia cu windoza.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa instalez in Ubuntu un mic programel pe nume Wine. M-am dus frumos la Ubuntu Software Center, in casuta de Search am tastat “wine”, apoi click pe install.

Apoi am deschis un editor de text si am facut un mic script, care in sine ce face?!?! Efectiv lanseaza jocul de pe partitia de windows cu ajutorul programului Wine. Cum arata acest script la mine? Cam asa :

#!/bin/bash
#Wow

wine /media/Windows\ 7/Program\ Files\ \(x86\)/World\ of\ Warcraft/Wow.exe

unde “#!/bin/bash” e obligatoriu, “#Wow” este optional, iar comanda ce urmeaza este formata din numele programului cu care rulez aplicatiile din windows pe linux (wine), precum si calea catre fisierul executabil de pe partitia windows care imi lanseaza mie jocul. Ceva clar pana aici?!?! 🙂

Asta este metoda cea mai simpla si fericita ce functioneaza doar in cazul in care ai World of Warcraft pe windows si tu vrei sa joci din Ubuntu. In cazul in care ai doar Ubuntu instalat, atunci trebuie sa citesti si sa faci ce scrie aici, functioneaza 100%.

Have fun!


nike thea schwarz nike thea schwarz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey