Puseu mental despre termenul de tigan din dex

Pornind de la aceasta informatie, eu gandesc doua lucruri:

1. Citez: “un nou tiraj DEX va ie?i “în curând” de la tipografie ?i va cuprinde “toate modific?rile solicitate” de mai multe organiza?ii ?i institu?ii pentru cele dou? cuvinte pe care acestea le consider? jignitoare la adresa etniei rome ?i evreilor”. De unde si pana unde DEX-ul limbii romane, un punct de referinta pentru toata lumea, ajunge sa se modifice solicitat de…oricine?!?!

2. Pe bune, faptul ca termenul de tigan are un caracter peiorativ nu este responsabilitatea romanilor sau a oricarui altcineva. Numai tiganii sunt responsabili de caracterul numelui etniei lor, doar ei au reusit sa transforme in ceva naspa acest cuvant. Si acum pur si simplu imi pare ca vor sa scape el ca de o haina veche si murdara, doar pentru a-si pune una noua in loc. Chiar nu am nimica impotriva schimbarii numelui etniei lor, insa ma scuzati, ar trebui mai intai sa castige aceasta schimbare. Ei trebuie sa fie primii care sa-si doreasca sa se integreze social. Si apoi mai vedem.

In imagine este Magda Matache, director executiv al fundatiei Romani CRISS. S-a integrat bine mersi, deci se poate!:pnike air max weiß damen nike air max weiß damen

2 comments

  1. auswitz says:

    tiganca…

  2. da, insa una cum rar intalnesti:p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey