La teatru

teatrul_de_comedie_bucurestiAm fost duminica asta la Teatrul de Comedie, la piesa “Sunt un orb“. Un recital Horatiu Malaele. Sa mergeti si voi daca mai puteti, pentru ca merita. Imi place mult de omul asta. Este un mic geniu si mi-a adus multe zambete pe chip si miscari in suflet. Va multumesc domnule Horatiu cu aceasta ocazie.

Insa cum acesta nu este un blog de critica teatrala, problema mea este cu oamenii. Adica cu platitorii de bilete, cu spectatorii.

Pe bilet scria ora 19:00. Ce inteleg eu de aici? Ca trebuie sa fiu la 19:00 la Unirii? Sau undeva la un minut de teatru? Sau poate ca trebuie sa fiu la garderoba? Sau poate la tigara? Nu buey, la 19:00 eu inteleg ca trebuie sa fiu pe scaunul meu, in sala de spectacol. Si cum sunt destul de destept sa-mi dau seama ca in situatia mea mai sunt alti 250+ oameni, ma duc si eu mai devreme un pic, cu 10-15 minute, astfel incat sa fie bine.

Si poate te-ai astepta ca si ceilalti consumatori de teatru sa fie asa si cat de cat sa-si dea seama de asemenea chestiuni. Gresit. Sunt multi care nu au nici o treaba cu asta. Ora de incepe a spectacolului prinde o treime de sala in picioare, plus inca 10-15 care ajung dupa ora de incepere. Eu asta nu pot intelege: cum dracului sa intri dupa ora de incepere a spectacolului? Cata lipsa de respect sa ai pentru ceilalti spectatori si pentru artistii de pe scena? Cata nesimtire mostenita de acasa? Doar in virtutea banilor pe care i-ai dat pe bilet?!?! Daca ai intarziat si spectacolul a inceput, du-te sa mananci si sa bei ceva, piesa de teatru ai ratat-o in seara asta!

Mi se pare necesar si de bun gust sa se aplice o regula de genul: intrarea in teatru cel tarziu cu 10 minute inainte de inceperea spectacolului. Apoi usile sa se inchida. Pentru ca se pare ca destui nu au un minim de bun-simt sa nu mai intre la spectacol daca au fost destul de ……. sa intarzie. Si sunt convins ca o sa fie multi nemultumiti, insa teatrele sigur nu o sa duca lipsa de spectatori.


nike air max 90 damen nike air max 90 damen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey