Cum sunt oamenii

Ne uitam la imaginea de mai jos (luata de pe facebook) si comentam dupa:

Primul gand ce imi vine in cap sunt vorbele rostite de Stalin parca: “Moartea unui om e o tragedie. Moarte unui milion este statistica.” Cam asta vad in imaginea de mai sus la prima vedere.

Insa mai vad ceva. Mai vad omenirea ca cea mai urata specie de pe acest pamant.

In stanga este imaginea unui om de succes, imaginea inteligentei umane, imaginea unei civilitatii avansate. Vad maniere, cultura, sentimente inalte, lucruri sofisticate, lipsa grijilor primare, viziune despre viitor, ganduri, muzica si poezie, bogatie spirituala si materiala.

In dreapta este taman invers: neincredere, frica, lipsa mancarii, lipsa sanatatii trupesti, viata redusa la basic, animal planet, lupta pentru supravieturirea organica, saracie, lipsa de perspectiva, de speranta, o tragedie, lantul trofic, iar in final – moartea.

Omenirea nu e frumoasa decat pe alocuri. Frumusetea din specia umana este solitara si foarte rara. Dintotdeauna omul a fost o fiinta brutala, violenta, lipsita de scrupule, competitiva pana la moarte. Si asta la orice nivel si pe orice plan, material sau spiritual. Omul prezent ca si specie are un trecut cladit pe violenta, scaldat in sangele semenilor sai, calit in cele mai grele conditii de supravietuire. Intotdeauna a fost asa. Si nu se intrevede a se schimba ceva.

Omul e ignorant, nu e interesat decat de persoana sa, in conditii in care se pune problema supravietuirii nici chiar cei apropiati lui nu conteaza prea mult. Omul nu prea e inteligent emotinal, empatia a reusit oarecum sa-l diferentieze de celelalte animale, insa asta se intampla doar cand are burta plina. Si intotdeauna o sa fie asa. Omul ca si fiinta nu se difera nu nimica fata de hienele si alte jivine de pe animal planet. In cea mai mare parte a oamenilor nu este absolut nimica frumos sau inaltator, sau ceva care sa miste sau sa nasca niste sentimente sau trairi.

Tocmai din cauza celor ce am spus mai sus, eu unul ma bucur exagerat de mult cand vad ceva iesit din comun la oameni, cand surprind un gest, cand imi dau seama de o gandire a cuiva sau pur si simplu cand sunt suprins de o fapta buna. Iar o fapta buna consider ca trebuie rasplatita x10. Asta ca oamenii sa se invete sa faca numai fapte bune. Ca un dresaj daca vreti! 😀


nike air max 90 damen nike air max 90 damen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey