Fumatul in cluburile de salsa

smoke-danceAcest post este ca urmare a discutiei de aici, subiectul fiind “Non Smoking Salsa Night”. Si cum acest blog este al meu si scriu ce vreau pe el, sa-mi dau cu parerea. Despre fumatul in cluburile de salsa.

Premise
In acest moment in toate cluburile de salsa din Bucuresti se fumeaza. Au fost cateva locatii in care nu s-a fumat, insa nu au rezistat trecerii timpului. Eu insumi sunt un fumator, insa ocazional. Un pachet de tigari imi poate ajunge si mai mult de o saptamana. Acasa si la serviciu nu fumez. Fumez cand ies, mai mult in club. De placere. Nu ma deranjeaza cand cineva imi spune ca fumul il deranjeaza, sting tigara. Multi dintre prietenii mei dragi nu sunt fumatori. Ii respect si incerc sa-mi expun cat mai putin sau deloc viciului meu. Imi displace maxim cand ajung acasa cum imi miros hainele si parul. Pur si simplu oribil.

Situatia actuala
Sunt doua cluburi de salsa deschise in mod regulat in Bucuresti. Nu stiu exact cat respecta ele legea in privinta fumatului, insa stiu sigur ca cel putin din partea celor ce conduc cluburile, fumatul este permis bine mersi. In Salsa4You chiar este amenajat un spatiu pentru nefumatori. Bun, rau, nu stiu, insa exista. In Guantanamo nu stiu exact situatia, daca au spatiu destinat nefumatorilor sau nu. Nici raportul intre fumatori si nefumatori nu stiu care este, aproximez undeva pe la 50-50, insa este foarte posibil sa ma insel.

Ce se poate face
Pai in primul rand eu cred ca cei care nu fumeaza trebuie sa faca presiuni pe conducerea cluburilor. Acolo este cheia si decizia de a se fuma sau nu in club. Legea romaneasca este permisiva inca si probabil ca va fi in continuare. Insa daca cei ce conduc aceste cluburi sunt castigati, atunci va fi totul bine. Presiunile pot fi de orice natura, inclusiv boicotarea cluburilor. Macar o mult mai buna aerisire a cluburilor si tot e ceva.
In al doilea rand cred ca fumatorii pot sa aiba mai multa grija cum fumeaza si ce fac cu tigarile lor. Am vazut de n ori oameni care isi aprind tigara si imediat se duc sa danseze, lasand tigara aprinsa in scrumiera. Aia face o gramada de fum degeaba. Ti-ai aprins o tigara, o fumezi pana la capat, apoi o stingi. Nu o arunci in scrumiera nestinsa. Pana se stinge scoate o gramada de fum. Ah…si atentie pe cine invitati in club. Ma refer la prieteni care nu au treaba cu salsa. De regula oamenii astia stau jos toata noaptea si lipesc tigara de tigara.
Mai cred si ca personajele influente din lumea salsei pot trage balanta catre petreceri fara fum de tigara. Ma refer aici la instructori si conducatori de scoli. Insa cum ei sunt in mare parte fumatori…..va urez bafta!:D

Sursa foto.

Later edit: Felicitari Octav pentru concursul oferit initiativei “Non Smoking Salsa Night”.


canada goose frauen canada goose frauen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey