Eu si regele Mihai

mihai-jeep-castel-pelesAzi am auzit de regele Mihai pana mi-a iesit pe nas. Rege la stanga, rege la dreapta, rege sus si jos, la tv, la radio, pe internet si omg…e plin facebook-ul de regele Mihai, pana m-am enervat tare si m-am apucat sa scriu postul asta ca sa ma calmez. Ca nu mai pot!

Eu m-am nascut in ’80, decretel. Nu l-am cunoscut pe rege, nu l-am prins. Si monarhia am ratat-o, ce sa-i fac eu?!?! Deci nu ma cunosc cu el prea bine. Si daca nu ma cunosc prea bine cu el, chiar imi este indiferent. Totusi, nu sunt chiar asa de ignorant. Noroc ca mi-a placut istoria si stiu destul de multe lucruri incat indiferenta mea pentru el sa imi para justificata si sa-mi permita si sa-mi dau cu parerea. La o adica poate o sa fiu un viitor supus al sau, nu?

Vreau sa remarc in legatura cu “ziua istorica de azi”, bla, bla, bla si etc, ca totul pare foarte ok si foarte emotionant si ca toata lumea il poarta in gura pe rege, insa mie mi-a disparut “euforia” cand l-am vazut vorbind in parlament. De ce poate va intrebati. Pentru ca vorbea in fata plenului parlamentului romaniei, in fata catorva sute de nenorociti si parveniti, hoti si talhari, certati cu legea, cu bunul simt si sunt convins ca unii dintre ei certati si cu sapunul si apa. Ma gandeasc ca el poate a dorit sa se adreseze Parlamentului ca si institutie a statului roman si mi se pare corect, insa cand acest parlament este alcatuit din cei ce fac rau romaniei….ma scuzati, insa asta anuleaza toata puterea institutionala a parlamentului in ochii mei. Pentru mine in acest moment, parlamentul romaniei este fix o gasca de la coltul strazii, niste bagabontii si parveniti nenorociti carora le doresc ….. da’ cate nu le doresc.

Revenind la rege, vreau sa-l sfatuiesc ca la 91 de ani sa nu se mai duca in fata parlamentului, ca oricum nimeni de acolo nu da doi bani pe el, ci sa mearga in fata poporului: sa organizeze o mare, mare manifestatie doar pentru a tine un discurs. Pana nu o sa faca chestiuni de genul acesta, eu nu voi face nici o diferenta intre el si alte personaje efemere ale istoriei nationale. Cu atat mai putin sa-l consider regele meu, asa cum vad frate ca multi il considera, cu toate ca ei nici macar idee nu erau cand a plecat regele din tara.

Iar la incheiere, ca sa nu fie doar un post gol si total lipsit de insemnatate al unui cetatean de rand, va rog sa va faceti timp si sa cititi pagina din wikipedia despre regele Mihai. Mai cautati si in alte surse, mai ganditi si logic, iar perceptia poate ca vi se va schimba.

Intre timp, 18k+ supusi ai majestatii sale sunt fani AccesDirect. 🙂

LE: stiti ce facea regele Mihai in poza? Nu avea autostrazi in tara lui, cum nu are nici acuma, si in lipsa de alta distractie, se dadea cu jeep-ul pe scarile palatului lui taicasu’.


air max air max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey