Malaga – despre transporturi

Incep cu cateva fapte diverse legate de transportul privat: in Malaga se foloseste foarte mult tot ce inseamna masinarie cu doua roti. Biciclete, scutere si toate tipurile de motociclete. Sunt puzderie pe strada si conduse de toate varstele si sexele. Misto imaginea unei fatuci pe scuter. ūüôā

Exemplificare:

Exista parcari de suprafata insa nu le stiu regimul. La cateva dintre ele am vazut functionari ai primariei ce luau bani. La cele mai multe nu am vazut nimica care sa arate ca se plateste ceva. Au in schimb cam 5-6 parcari subterane in tot centrul orasului, parcari ale primarie ce beneficiaza pe la intrarile orasului de panouri informative ce te anunta in care dintre ele gasesti locuri libere, ca sa stii catre care sa te indrepti. Cum nu am fost cu masina, nu cunosc nici preturi si nici nu m-am interesat. Sunt convins ca poti gasi aceste informatii lejer pe internet, daca te intereseaza cu adevarat.

Acuma cu transportul public. Care e bine pus la punct in Malaga. Mah, da¬ī bine.

In primul rand aeroportul international, curse catre tot ce vrei tu. Legatura cu orasul se poate face cu trenul sau cu autobuzul prin doua curse, detaliate aici.

In mare, ce trebuie sa cunosti despre transportul in comun in Malaga:

– exista din cate am vazut, doar operatorul primariei, un fel de regie autonoma: EMT pe numele ei.
– centrul orasului este de regula locul in care se strang toate liniile. Fiecare statie are toate informatiile de care ai nevoie cu privire la autobuzele care opresc in respectiva statie (de la traseu pana la frecventa orara si ora primei si ultimei curse). Statiile din centrul orasului au informatii despre toate liniile.
– soferul NU opreste in statie daca nu ii faci semn sau nu apesi pe buton in interior ca vrei sa cobori la prima.
Рurcarea se face numai prin fata iar calatoria se plateste la sofer. In caz ca ai ¨tarjeta¨ (card de calatorii, ca in bucuresti :p), tot la un aparat la el o validezi. O calatorie costa 1.2 euro. Au insa 6 tipuri de ¨tarjeta¨, pentru studenti si pensionari, etc. Abonamentul lunar este de 36.5 euro. Am citit undeva pe net ca exista ¨tarjeta¨ de 10 calatorii ce costa 7.5 euro. Eu chiar nu mi-am batut capul si prost am fost. Am tot platit fiecare calatorie de am lasat la ei cateva zeci de euro.
– soferul NU este obligat sa aiba rest daca ii dai bancnote peste 5 euro.
– coborarea se face pe oricare alta usa, insa NU pe cea din fata.
– gara si autogara orasului sunt gard in gard. Sunt mai multe linii de autobuz in oras ce duc la aceste destinatii. Cu trenul nu am fost, insa am iesit din oras pornind de la autogara. Aceasta autogara deserveste mai multe companii de transport cu autocare, ce fac legatura intre Malaga si restul Spaniei, inclusiv curse internationale (Atlassib-ul nostru era prezent acolo printr-un ghiseu). Cum intri in autogara, primul lucru pe care il vezi si catre care trebuie sa te indrepti este ghiseul de informatii. Afli de acolo tot ce-ti trebuie. Garantat.

Cam asta e tot ce trebuie sa stii si nu o sa ai batai de cap. Nu am zarit dubiosi prin mijloacele de transport in comun. Nu am vazut inghesuiala. Toate masinile au aer conditionat de-ti ingheata mucii in nas. Ai sanse reale sa racesti daca esti un om sensibil.

Calatorii placute!:)

PS: Mare parte din Malaga este un santier. Se construieste metroul. Au termen de finalizare anul 2012. Metrou la nici un milion de locuitori. Misto!


nike air max 90 damen nike air max 90 damen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey