Malaga by bike

Chiar a doua zi a sederii noastre in orasul andaluz Malaga, ne-am hotarat sa facem rost de doua biciclete sa exploram cat mai mult. Coboram la receptie, gasim doua pliante si ne punem pe intrebari. Aflam ca avem doua optiuni: ori suna de la receptie pe unii si ne aduc biciclete, ori ne miscam singuri pana in centrul vechi unde gasim biciclete de inchiriat la altii. Am ales a doua varianta desigur si inarmati cu harta in mana am purces la descoperirea centrului de inchiriat biciclete.

Am ajuns rapid si fara probleme. Intram, vedem biciclete fel de fel si un tip. Aflam de la el ca are biciclete de oras cu 5 euro juma de zi (4 ore)/10 euro o zi (8 ore), sau mountain bike pentru 10 euro 4 ore sau 20 de euro 8 ore. Luam doua montain bike pentru jumatate de zi. Omul foarte de treaba, isi face calculele si ne spune ca fiind ora 10:30 inseamana ca trebuie sa le aducem la 14:30, insa nefiind nimeni acolo la ora aceea din cauza siestei (yes, really:D) sa venim cu ele la 16:00. Am zis saru´mana si am zambit. Ne intreaba de unde suntem si imediat dupa ce afla: ¨- Ce faci?!¨. Sa vezi ca am dat peste un roman ne zicem in gand insa nu era cazul. Omul ne lamureste ca are un coleg roman ce lucreaza cu el. Si ne mai spune si unde il gasim pe acest coleg roman al lui pe nume John. In fine, multumim frumos si intrebam de restrictii de circulatie cu bicicleta. Aflam asa: sa nu dati peste oameni si asta e tot. In rest, nici o restrictie. Aflam ca orasul este abia la inceput cu constructia de piste pentru biciclete, iar in momentul de fata acestea pornesc si duc catre nicaieri. Deci…pedalare la liber pe oriunde, insa pe barba propie. 🙂

Plecam dupa ce platim cei 20 de euro si imi las permisul de conducere gaj.:p Ne indreptam catre faleza si facem stanga catre est cand ajungem la ea. Am mers de la zona portului pana s-a terminat Malaga. Cam 5-6 km dus, tot atatia la intors. Ne-a placut ce am vazut, am facut niste poze, le gasiti mai jos. Ne-am oprit la o mica terasa unde am si mancat niste chestiuni delicioare. Detalii despre mancare in curand aici (link). Faleza este foarte misto, te poarta din buricul orasului si pana spre periferie unde vezi spaniolii ce au garsoniere chiar pe malul marii cum ies cu familia si vecinii sa se relaxeze pe plaja, ba la un fotbal, ba la un joc de carti sau orice altceva. Faleza are din loc in loc spatii special amenajate cu aparate de gimnastica. Tragi de fiare si te uiti la mare. Sunt o multime de oameni ce alearga, dau la pedale sau pur si simplu merg de-a lungul falezei. Oricand poti sa cobori sa te opresti pe plaja sau sa te adapostesti de soare sub un palc de palmieri. Se vad oameni care pescuiesc, care citesc, care isi plimba cainii sau care fac plaja.

Ne intoarcem obositi in centrul orasul, insa inainte de 16:00. Ne-am zis ca daca tot mai avem cateva minute pana sa fie cineva sa predam bicicletele la centru, sa mergem sa-l cunoastem pe al nostru compatriot. Il gasim in fata catedralei din Malaga. Baiat de treaba, de ani buni in Malaga, cunoscator de multe limbi straine si relaxat pana in maduva oaselor. Facem cunostinta, schimbam cateva vorbe, facem un schimb de informatii mai mult unidirectional, de la el catre noi. Si plecam sa predam bicicletele.

De data asta la centru de inchiriat ne intalnim cu Vladimir, patronul afacerii cred. Si surpriza, vine omul cu doua vafe si ni le ofera, ca cica asa ceva stie el ca ne place si pe aici prin Malaga nu se gasesc. Acceptam bucurosi (mai ales ca aveam gatul uscat), multumim frumos, facem o poza cu omul si ii promit ca pun un link si datele de contact pe acest blog pentru binefacerea ce ne-a facut-o.

Vladimir cel cu vafele!:)

Multumim frumos, Vladimir!

Date de contact:
web: http://www.bike2malaga.com/
c/ Victoria 15, Pasaje La Trini
tel: (+34) 650 677 063
email: info@bike2malaga.com

Daca ajungeti in Malaga si nu aveti masina (si chiar daca aveti), luati o bicicleta si vizitati orasul. Este mult mai placut asa. Basca ca mai poti bea si o bere daca esti cu bicicleta. 🙂

Hasta luego!

Logo-ul furat de aici: https://www.facebook.com/Bike2Malaga 🙂

Mica galerie de imagini:
[combogallery id=’3′] offiziellairmax offiziellairmax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey