Despre cum am slabit…

Acum ceva ani, cand m-am apucat de dans, aveam undeva pe la 96-98 kg. O zi decurgea cam asa: trezire, munca, mic dejun la pranz, masa principala inainte de culcare, nici un fel de miscare/sport. Cred ca imaginea este edificatoare. Duceam acest stil de viata tot de cativa ani.

Iar intr-o zi am hotarat sa schimb toate astea. M-am hotarat sa slabesc. Si m-am pus pe cautat si strans informatii. Nu, nu aveam bani si chef de sali si instructori specializati. A trebuit sa ma interesez singur si sa caut diverse lucruri, gen: de ce ma ingras, ce este un regim de alimentatie sanatos, ce rol are odihna pentru organism, etc.

Dupa ce mi-am umplut capul cu destula informatie cat sa nu mai simt ca imi mai trebuie, mi-am zis ca trebuie sa-mi fac un plan si sa-l pun in aplicare. Unul cat mai simplu si care sa nu ma deranjeze mult.

Iar planul a fost acesta:

Alimentatie:
– micul dejun cat mai copios cu putinta. Fara nici o restrictie. Adica puteam sa mananc si sarmale daca asta vroiam. Practic, daca vroiam sa-mi fac o pofta, dimineata era momentul pentru ea.
– masa de pranz nu era prezenta mereu si daca era, atunci era compusa din lucruri simple si in cantitate mica. Maxim o portie de carne alba sau un sandwich, eventual lactate.
– masa de seara doar salata, sau fructe, sau doar apa. Apa si fructele fara restrictii cantitative, insa fara sa exagerez.
Ca si reguli generale: fara paine si fainoase, fara dulciuri in fiecare zi, poate asa….o mica ciocolata la 3-4 zile, si fara sa mananc deloc cu 4-5 ore inainte de culcare. Atat.

Miscare:
– mi-am dat seama singur ca degeaba urmez ce am scris mai sus daca nu completez acest regim de alimentatie si cu ceva miscare. Si cum la mine burta era mare, m-am apucat de abdomene. Insa nu orice fel de abdomene. Dadeam drumul la clipul de mai jos si faceam tot exercitiul de 8 minute impreuna cu ei.

Acest exercitiu il faceam de doua ori pe zi: dimineata imediat ce ma trezeam, nici pe dinti nu ma spalam.:) Insa neaparat INAINTE de micul dejun. Si inca odata seara, inainte de culcare. Cu 4-5 ore DUPA ultima masa a zilei!

Am reusit sa fac din prima exercitiul. Insa efectiv urlam de durere la propiu. As zice ca eram chiar un pic masochist. Din pacate eu nu m-am luat dupa recomandarea de la inceput sa nu fortez. M-am fortat si in primele 2 saptamani aveam o febra musculara abdominala de simteam efectiv cum lucreaza stomacul cand face digestia. Insa nu s-a intamplat nimica rau si mi-a prins foarte bine.

Rezultatul?
In aproximativ 4 luni de zile, fara sa fac rabat de la planul meu, cu regimul alimentar respectat in fiecare zi si exercitiile facute cu sfintenie, am reusit sa dau jos aproximativ 20kg. Am ajuns sa am constant 76-78kg, cu un varf pe minus de 75kg. Din acel moment, regimul nu a mai avut efecte pentru mine si am renuntat la el dupa inca 4 luni de zile. Acum, dupa aproximativ 3-4 ani de la incetarea lui si la 10 luni de cand am incetat sa mai dansez regulat, greutatea mea oscileaza pe la 82-84kg.

Cred ca timpul sa ma apuc din nou de slabit, nu?:D


nike air max damen nike air max damen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey